dinsdag, 10. april 2007 - 9:58

Scholieren doen mee aan de ‘Dag van de Wintersport’

Den Haag

Ruim duizend scholieren uit groep 6, 7 en 8 van het Haags Primair Onderwijs doen op 16 april mee aan de ‘Dag van de Wintersport’ in De Uithof. Deze themadag van de Nationale Sportweek speelt zich af in Olympische sferen.

Voorzitter Erica Terpstra van de nationale sportkoepelorganisatie NOC*NSF verricht de officiële opening, waarna de ‘Olympische’ eed wordt afgelegd. Diverse bekende Nederlanders, onder wie oud-topschaatster en ambassadrice van deze dag Yvonne van Gennip, acteur Joris Putman en zanger Jody Bernal en de Haagse sportwethouder Sander Dekker doen mee aan diverse clinics.

Clinics
De deelnemers volgen een clinic van twee verschillende takken van wintersport. Zij hebben een keuze gemaakt uit skeeleren, rolhockey, kunstrijden op de rolschaats en de schaats, langebaanschaatsen, curling, ijshockey, skiën en snowboarden. Er is een ochtend- en een middagsessie. Vlak voor het vertrek van de deelnemers van de ochtendsessie en het moment waarop de deelnemers van de middagsessie in actie komen is in De Uithof een vlaggenparade. De scholieren ontwerpen de vlag van hun school zelf. Zij moeten ook een yell bedenken en op de Dag van de Wintersport laten horen. Verder wordt de Olympische eed afgelegd. De deelnemers krijgen na een clinic een medaille.

Integratie
Het doel van de Nationale Sportweek is te laten zien hoe mooi, leuk, sociaal en integratie bevorderend sport is en om Nederlanders die nog niet sporten over te halen dit te gaan doen. De door NOC*NSF ingestelde Nationale Sportweek bestaat sinds 2004. Het is een week waarin de sport in Nederland extra onder de aandacht wordt gebracht. Dit jaar is de Nationale Sportweek van 13 tot en met 21 april. Sportactiviteiten kunnen worden aangemeld voor publicatie op een speciale website en met ondersteuning in de publiciteit worden gebracht.
Provincie:
Tag(s):