vrijdag, 14. december 2007 - 9:09

Scholieren helpen politie bij wilde achtervolging

Almelo

De politie in Almelo heeft woensdag 12 december een 23-jarige man uit Rozenburg en een even oude man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, omdat zij van op een bouwterrein op de Turfkade in Almelo een machineonderdeel hadden gestolen. De dieven vluchtten per auto en konden na een achtervolging, met hulp van burgers, worden aangehouden op de Gravenallee in Almelo.

Op woensdag 12 december werd omstreeks 12.50 uur gemeld dat er een machineonderdeel was gestolen vanaf een bouwterrein aan de Turfkade in Almelo. De directeur van het bouwbedrijf trachtte in eerste instantie de dieven, die er met een auto vandoor gingen, te achtervolgen met zijn eigen auto. Doordat de dieven zeer roekeloos reden, moest de man de achtervolging echter opgeven.

Surveillerende agenten ontvingen de melding, toen zij op de Sluiskade in Almelo zojuist gepasseerd werden door een auto die voldeed aan het signalement uit de melding. In de passerende auto zaten twee mannen. Hierop keerden de agenten hun politieauto en reden achter de auto aan.

De bestuurder van de auto ging er met hoge snelheid vandoor richting de Ootmarsumsestraat, waarop de achtervolging werd ingezet. Bij de achtervolging waren meerdere politieauto’s bij betrokken.

De bestuurder van de auto zette de vlucht voort in de richting van Albergen. Daar wist hij een door de politie opgeworpen blokkade te omzeilen en keerde terug in de richting van Almelo. Via de Ootmarsumsestraat, waar de bestuurder bijna inreed op een politieagent die een stopteken gaf, werd de vlucht voortgezet.

Getuigen wezen de politie dat de auto gevlucht was in de richting van de Blauwhuisweg. Daar deze weg doodlopend is, konden de mannen met hun auto, die nog steeds werd achtervolgd, niet verder.

Zij vervolgden hun vlucht te voet, waarbij zij gezien werden door drie 14-jarige scholieren van een aan de Sluiskade gelegen scholengemeenschap. Toen de agenten aan kwamen rennen, stonden de scholieren hun fietsen af aan de agenten.

Zij wezen de agenten de richting aan waarin de twee mannen waren gevlucht. De achtervolging werd voortgezet, waarna beide mannen konden worden aanhouden op de Gravenallee in Almelo.

Beide mannen, een 23-jarige uit Rozenburg en een even oude man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):