woensdag, 17. januari 2007 - 10:57

Schooljeugd maakt wijk schoon

Enschede

Vandaag gaan de leerlingen van drie basisscholen en drie scholen van het voortgezet onderwijs uit Stadsveld-Zwering voor de tweede keer de buurt in voor een schoonmaakactie. In de middag trekken zes groepen de wijk in om ieder een bepaald gebied op te ruimen.

Op 4 oktober 2006 is met succes een eerste schoonmaakactie in de wijk gehouden. In totaal is die dag ruim 100 kilo aan zwerfafval geruimd, zo meldt de gemeente.

De schoonmaakactie komt voort uit een samenwerking tussen het projectteam Buurt in Actie Stadsveld-Noord en de Vereniging Brede School Stadsveld-Zwering. Achterliggende gedachte is dat bewoners uit de wijk en leerlingen die de wijk bezoeken zich samen verantwoordelijk voelen voor een schone wijk. Het idee ontstond in het projectteam Buurt in Actie. Er zijn veel klachten over rommel op straat en zwerfvuil, vooral op de route van de scholen naar het winkelcentrum.

Met financiële steun van Buurt in Actie zijn handschoenen, hesjes, grijpers, bezems en dergelijke gekocht. De actie wordt dit jaar nog eenmaal vanuit Buurt in Actie herhaald. Daarna krijgen de scholen het schoonmaakmateriaal zelf in beheer.
Provincie:
Tag(s):