woensdag, 31. oktober 2007 - 21:25

Schoolontbijt een goed begin van de dag

Klazienaveen

Leerlingen van de christelijke basisschool De Kap in Klazienaveen gingen woensdagochtend in hun pyjama naar school om daar hun ontbijtje te nuttigen tijdens het Nationale Schoolontbijt. De kinderen smulden van de door hen zelf gesmeerde en de door de plaatselijke bakker beschikbaar gestelde broodjes, want op deze manier begin je niet altijd je schooldag.

Het is voor de vijfde keer dat het Nationale Schoolontbijt wordt georganiseerd. Er doen 2.000 basisscholen mee, wat neerkomt op bijna een half miljoen kinderen.

Het Nationaal Schoolontbijt laat kinderen, hun ouders en hun leerkrachten met plezier het belang zien van het ontbijt als goede start van de schooldag. Een goed ontbijt met brood helpt het lichaam op gang en voorkomt bij leerlingen concentratieproblemen op school. Ook is een ontbijt belangrijk bij het nastreven van een gezond gewicht.

De afgelopen jaren greep ruim driekwart van de leerkrachten het Nationaal Schoolontbijt aan om met behulp van het aangevraagde lespakket extra aandacht te besteden aan goede voeding en leefstijl. Dit jaar kunnen kinderen aan de hand van speciaal ontwikkeld lesmateriaal het ontbijtgedrag van henzelf en hun familie in kaart brengen, om daar op school verder over te praten.

Voor deelname aan het Nationaal Schoolontbijt wordt een symbolische vergoeding gevraagd van 25 cent per ontbijtje, bestemd voor een goed doel. Dit jaar is dat De Johan Cruyff Foundation. Deze stichting steunt sportprojecten voor kinderen met en zonder handicap in Nederland en daarbuiten.
Provincie:
Tag(s):