vrijdag, 2. november 2007 - 9:19

Schuurbrand in Goor

Goor

Donderdagavond omstreeks 23.06 uur werd brandweer Goor en brandweer Diepenheim gealarmeerd voor een fabrieksbrand aan de Roerdompstraat te Goor. Omdat het een uitslaande brand betrof midden in een woonwijk werd direct het sein middelbrand gegeven. Bij aankomst bleek het te gaan om een fikse schuurbrand. In de schuur is asbest verwerkt.

De brandweer had de brand snel onder controle en kon binnen 20 minuten het sein brandmeester geven. In de schuur, van 6 bij 3 meter, is asbest verwerkt. Uit voorzorg zijn buurtbewoners geadviseerd om ramen en deuren te sluiten.

De brandweer heeft continu metingen verricht. Hieruit is gebleken dat alleen in de directe omgeving van de schuur asbest op het terrein terecht is gekomen. Er is geen gevaar geweest voor mens en dier.
De brandweer heeft het incident overgedragen aan de eigenaar. De asbest zal door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd gaan worden.

De oorzaak van de brand in niet bekend. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De schuur kan als verloren worden beschouwd. Over de hoogte van de schade is niets bekend.
Provincie:
Tag(s):