donderdag, 8. februari 2007 - 21:28

SEAT introduceert Ibiza Freestyle en Ibiza Sportstyle

Leusden

SEAT introduceert op basis van de populaire SEAT Ibiza twee aantrekkelijke, nieuwe actiemodellen. Met onmiddellijke ingang is de SEAT Ibiza in ons land als extra complete Freestyle- en Sportstyle-uitvoering leverbaar. Tegelijkertijd introduceert SEAT voor de Ibiza én de Cordoba een nieuwe, 105 pk sterke 1.6 16V benzinemotor.

Eind vorige jaar presenteerde SEAT in ons land een aantal zeer hippe en sportieve Style-uitvoeringen van de Ibiza, Cordoba en Leon. Deze Trendstyle- en Sportstyle-uitvoeringen spelen momenteel ook een hoofdrol in de swingende ‘Catch the Fever’-campagne van SEAT. Vanwege het grote succes van deze Style-modellen heeft SEAT de Ibiza productreeks verder uitgebreid met twee nieuwe, extra aantrekkelijke uitvoeringen.

Ibiza Freestyle
De Ibiza is het eerste en voorlopig enige SEAT-model dat in de speciale Freestyle-uitvoering leverbaar wordt. De Ibiza Freestyle heeft de Reference-uitrusting als basis en voegt daar een aantal stijlvolle en comfortabele features aan toe. Uiterlijk springen vooral de 15 inch lichtmetalen wielen in het oog, evenals de verchroomde grille en de mistlampen aan de voorzijde, alsmede de in carrosseriekleur uitgevoerde spiegelhuizen en portiergrepen.

In het interieur onderscheidt de Ibiza Freestyle zich door de standaard sportstoelen met de speciale Freestyle-bekleding, volautomatische airconditioning (climatronic), een radio/CD/MP3-speler met een multifunctioneel stuurwiel, cruise control en elektrisch bedienbare, verwarmde en inklapbare buitenspiegels.

De SEAT Ibiza Freestyle is leverbaar met een keuze uit twee motorvarianten: de nieuwe, zojuist geïntroduceerde 1.6 16V benzinemotor met 105 pk of de 100 pk sterke 1.9 TDI turbodiesel. De Ibiza Freestyle 1.6 is er vanaf € 15.995,-, terwijl de dieseluitvoering van de Ibiza Freestyle inmiddels bij de SEAT-dealers gereed staat vanaf € 20.295,-

Ibiza Sportstyle
De tweede nieuwkomer in de Ibiza-reeks is de sportieve Sportstyle. Deze variant was reeds leverbaar voor de Leon, maar vanwege de grote populariteit heeft SEAT ook voor de Ibiza een Sportstyle-versie ontwikkeld. Standaard is de Ibiza Sportstyle uitgerust met 16 inch lichtmetalen wielen, een sportonderstel, sportstoelen met speciale Sportstyle-bekleding en mistlampen vóór. Comfortabele zaken als volautomatische airconditioning (climatronic), cruise control, een boordcomputer, elektrische bedienbare, verwarmde en inklapbare buitenspiegels en in kleur meegespoten spiegelhuizen en portiergrepen maken eveneens deel uit van de standaarduitrusting.

Bovendien heeft SEAT de Ibiza Sportstyle voorzien van te openen zijruiten achter (op de driedeursuitvoering), evenals witte wijzerplaten in het dashboard en een sportieve honingraat grille, afkomstig van de dynamische Ibiza FR.

Onder de motorkap is de Ibiza Sportstyle er net als de Freestyle naar keuze met de nieuwe 1.6 benzinemotor of de bekende 1.9 TDI turbodiesel. Voorzien van al deze sportieve en stijlvolle extra’s is de SEAT Ibiza Sportstyle 1.6 leverbaar vanaf € 16.995,-. De dieselversie is er vanaf € 21.295,-.

Meer keuze voor Ibiza en Cordoba Trendstyle
De Ibiza en Cordoba Trendstyle maakten eind vorig jaar hun opwachting in Nederland en zijn zonder enige twijfel een groot succes. Met onmiddellijke ingang heeft SEAT de reeks beschikbare carrosseriekleuren voor de Ibiza en Cordoba Trendstyle-modellen uitgebreid met drie kleuren: Brisablauw metallic, Adablauw metallic en Robijnrood metallic.

Bovendien is de SEAT Cordoba Trendstyle naast de 100 pk sterke 1.9 TDI (vanaf € 20.295,-) per direct ook leverbaar met de nieuwe 1.6 benzinemotor met 105 pk (vanaf € 15.995,-). De Trendstyle 1.4 met 85 pk en de 1.4 TDI met 70 pk blijven uiteraard gewoon leverbaar.
Categorie:
Tag(s):