dinsdag, 17. april 2007 - 8:50

Sheherezade is jarig!

Op 17 april wordt de kleine dromedaris Sheherezade alweer 1 jaar. Museumpark Orientalis nodigt iedereen uit voor haar verjaardagsfeest op zondag 22 april van 11.00 tot 16.00 uur.De Karavanserai (Oosterse Herberg) wordt speciaal voor de verjaardag van de kleine dromedaris Sheherezade helemaal versierd in de sprookjesachtige sfeer van 1001Nacht. Hier wordt het verjaardagsfeest gevierd met verhalen, muziek en iets lekkers voor iedereen.

Het verhaal gaat dat er ooit een koning Sjahriaar was die de gewoonte had jonge maagden te huwen en hen na de huwelijksnacht te vermoorden. Zo ook zijn pas verworven bruid Sheherezade.

Om aan de executie te ontkomen vertelt zij hem in de huwelijksnacht een verhaal dat nog niet af is. Om te weten hoe het afloopt spaart hij haar. De volgende nacht komt het vervolg, maar ook dat verhaal is niet af. De koning gunt haar nog een nacht.

Dit houdt Sheherezade 1001 nachten vol en elke nacht wordt afgesloten met een onvoltooid verhaal. Wanneer de verhalen uiteindelijk ten einde zijn, is de koning zo van haar gaan houden dat hij haar gratie schenkt en ze zijn definitieve vrouw mag worden.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar de verhalen van Sheherezade? In de sprookjesachtig versierde Karavanserai verschijnt de Arabische prinses Sheherezade. Zij vertelt de bezoekers verhalen uit 1001Nacht.

Twee troubadours nemen je mee voor een speciaal lied voor de jarige dromedaris. En natuurlijk help je hen mee door op je trommel te slaan.
Provincie:
Tag(s):