vrijdag, 5. januari 2007 - 12:33

Siberische tijger Tientsie van DierenPark overleden

Amersfoort

Op donderdag 4 januari is in DierenPark Amersfoort de Siberische tijger Tientsie gestorven. De dertienjarige kater was zo verzwakt door een nierontsteking dat hij bezweek aan de narcose die hem was toegediend om hem te kunnen onderzoeken.

De Siberische tijger was al een tijdje niet fit. Afgelopen zomer heeft de dierenarts hem ook onder verdoving gebracht en onderzocht. Toen bleek het dier last te hebben van een leverontsteking, waarvan hij langzaam is hersteld. Toch werd hij twee maanden geleden weer ziek. Hij begon over te geven en viel veel af. Hij woog uiteindelijk nog maar 138 kilo, terwijl hij normaal gesproken zo'n 250 kilo zwaar was. Om de oorzaak te achterhalen, is hij opnieuw onder verdoving gebracht. Tientsie was echter zo verzwakt door een vergevorderde nierontsteking dat de narcose hem fataal werd.

Tientsie verhuisde in 1997 van Zürich (Zwitserland) naar DierenPark Amersfoort. Hij was een gemakkelijk dier dat goed luisterde naar zijn verzorgers. Ook had hij een rustig karakter. Dit bleek vooral toen hij in 2005 kennis maakte met zijn jongen Laslo en Laila. Waar een volwassen tijgerkater erg agressief kan reageren, was Tientsie geduldig en ging hij goed om met het speelse gedrag van zijn nageslacht.
Provincie:
Tag(s):