dinsdag, 18. december 2007 - 15:24

Sittard-Geleen in de race voor KvK Limburg

Sittard

De gemeente Sittard-Geleen mengt zich in de strijd voor de nieuw te realiseren Kamer van Koophandel in Limburg. De gemeente heeft hiervoor een bidboek gepresenteerd.

Sittard-Geleen heeft voor de Kamer van Koophandel Limburg een A-locatie gereserveerd op Kantorenpark Sittard, naast het Sabic-gebouw. Het gaat om een multifunctioneel gebouw met flexibele mogelijkheden. In het gebouw wordt onder meer het Ondernemershuis gehuisvest.

Wethouder Meekels (Economie) zei tijdens de bijeenkomst dat vestiging in Sittard van het hoofdkantoor van de Kamer van Koophandel een ‘onafhankelijke, nieuw, frisse start’ zal zijn voor de nieuwe Kamer. ,,Want Sittard-Geleen heeft geen verleden op het gebied van de Kamer, we hebben geen last van oude verworvenheden of vermeende rechten. Het is volgens mij van belang dat de Kamer zelf ook kiest voor zo’n ongebonden start.�

De centrale ligging van Sittard heeft voor de Kamer het grote voordeel dat ruim zeventig procent van de Limburgse bedrijven binnen een straal van 25-30 kilometer van Sittard ligt. Sittard-Geleen heeft in haar streven gekregen van Zuid-Limburgse collega-steden.
Provincie:
Tag(s):