zondag, 10. juni 2007 - 14:29

Skicentrum in Dordrecht afgebrand

Dordrecht

Door een hevige brand in de nacht van zaterdag 9 juni op zondag 10 juni is het skicentrum aan de Vogelaarsweg in Dordrecht afgebrand. Door nog onbekende oorzaak vatte het pand vlam. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Omstreeks 00.40 uur kreeg de Gemeenschappelijke Meld Centrale (GMC) melding van een passant dat er vlammen uit het pand sloegen. Er bleek sprake te zijn van een middelgrote uitslaande brand. De brandweerkorpsen van Dordrecht en Papendrecht werden ingezet om de brand te bestrijden, de politie zette de omgeving af. De brandweer zette drie tankautospuiten, een hoogwerker en een groot watertransport in voor de voorziening van bluswater. Omstreeks 1.36 uur was de brand meester.

De brandweer heeft vervolgens een onderzoek ingesteld naar het mogelijk vrijkomen van asbest tijdens de brand. Aanleiding hiervoor was het vermoeden van mogelijk asbest cq asbesthoudend materiaal op het dak of in het pand. De uitkomst van dit onderzoek wordt in de loop van zondag verwacht. Uit voorzorg zijn brandweerlieden die bezig zijn geweest met de bestrijding van de brand dan wel in de rook hebben gestaan, ontsmet. Overige personen die in de omgeving stonden zijn gecheckt. Er is geen gevaar geweest voor de omgeving.

De politie stelt een onderzoek in naar de brand. Er zal een sporenonderzoek door de Unit Forensische Opsporing worden gedaan. Mogelijke getuigen dan wel personen die meer weten van deze brand worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via 0900-8844 (lokaal tarief). Mensen die de politie anoniem van relevante informatie willen voorzien, kunnen bellen met Meld Misdaad Anoniem (0800-7000)
Provincie:
Tag(s):