donderdag, 7. juni 2007 - 9:01

Sloop van Zuiderpark-stadion in Den Haag begonnen

Den Haag

De sloop van het Zuiderparkstadion in Den Haag is begonnen. Het college van burgemeester en wethouders gaf gisteren goedkeuring voor de sloop. Het college is ook akkoord met het voorstel om de BVO (Betaald Voetbal Organisatie) ADO Den Haag te laten trainen in het Zuiderpark totdat de club elders kan trainen. Het veld en de trainingsvoorzieningen in het te slopen stadion blijven dus vooralsnog in gebruik.

Inmiddels heeft ADO Den Haag de laatste wedstrijd in het Zuiderparkstadion gespeeld. Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen speelt de club in het nieuwe stadion in het Forepark in Leidschenveen-Ypenburg bij het Prins Clausplein. Bij dit nieuwe stadion zijn geen trainingsfaciliteiten aangelegd. De gemeente onderzoekt momenteel andere locaties voor deze trainingsvoorzieningen. Tot deze gerealiseerd zijn kan ADO Den Haag gebruik maken van de accommodatie in het Zuiderpark.

Grotendeels gesloopt
“Om de onderhoudskosten voor ADO Den Haag de komende jaren te beperken, is er voor gekozen om het stadion voor zover mogelijk nu al te slopen�, aldus wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen). De sloop betreft in de eerste plaats de noord-, oost- en westtribunes van het stadion. Aansluitend zal een deel van de tribune aan de zuidzijde worden gesloopt. Het onderste deel van de zuidtribune zal nu nog niet worden gesloopt vanwege de gebouwen die voorlopig in gebruik blijven. Deze gebouwen (trainingsfaciliteiten, ruimte van de huidige business-club en Biljartcentrum Samonda) en het restant van de zuidtribune worden gesloopt zodra de verhuizing naar elders heeft plaatsgevonden en het biljartcentrum nieuwe huisvesting heeft. Volgens de planning zal dit medio 2009 zijn.

Herontwikkeling locatie Zuiderparkstadion
Voor de invulling van het vrijkomende terrein in het Zuiderpark wordt momenteel een stedenbouwkundige visie opgesteld. Hierbij zal worden gekeken naar de mogelijkheid op deze plek een topsport- en onderwijscomplex te bouwen.
Provincie:
Tag(s):