dinsdag, 6. november 2007 - 20:07

SMS actie in moordzaak oud voorzitter Türkiymspor

Amsterdam

De Nationale Recherche zoekt getuigen van de moord op de Turks-Nederlandse ondernemer en oud voorzitter van Türkiymspor, Nedim Imac, op 17 februari 2007 in Amsterdam. Imac werd op een zaterdagavond voor een restaurant aan de Jan Rebelstraat in Amsterdam Osdorp doodgeschoten. De daders gingen er vandoor in een witte bestelbus, die werd teruggevonden in de Griendstraat.

mobiele telefoons die op het moment van de moordaanslag in de buurt van de Jan Rebelstraat en de Griendstraat waren. Het gaat om ongeveer 10.000 gsm-telefoons.

Het sms-bericht luidt: De politie vraagt uw aandacht. Uw GSM bevond zich op 17-02-07 in Amsterdam in de omgeving waar Nedim Imac werd vermoord. Heeft u informatie bel dan 0800-6070.

Het versturen van een dergelijk sms-bericht moet worden gezien als een buurtonderzoek rond een plaats delict. Van de gsm’s die het politiebericht hebben ontvangen is aantoonbaar vastgesteld dat deze zich nabij de plaats van het misdrijf hebben bevonden. De gegevens van de mobiele telefoons zijn op een vordering van de officier van justitie beschikbaar gesteld door de telecomproviders.
Provincie:
Tag(s):