dinsdag, 24. april 2007 - 17:12

SMS-Alert mogelijk gehackt

De politie Midden en West Brabant is een onderzoek gestart naar aanleiding van een SMS-bericht dat vanmorgen om 06.15 uur via de SMS-Alert applicatie ten onrechte naar 4893 deelnemers aan het project is verzonden. De politie vermoedt dat een persoon van buiten af heeft ingelogd op de door een extern bedrijf beschikbaar gestelde internetapplicatie en toen het bericht heeft verzonden.

Er wordt een nader onderzoek naar het incident ingesteld. Inmiddels zijn maatregelen genomen die dergelijk misbruik in de toekomst moeten voorkomen. Het betreft hier overigens géén inbraak in een beveiligd politiesysteem. De politie betreurt het misbruik en heeft aan de betrokken deelnemers excuses aangeboden voor de overlast.

Vanmorgen werd omstreeks 06.15 uur aan 4893 deelnemers van SMS-Alert een tekstbericht gestuurd, waarin alleen de letters “wewew� stonden. Er is direct een nader onderzoek ingesteld naar de herkomst van dit bericht. Het betreffende bericht bleek niet door een politiemedewerker te zijn opgesteld. Het is ook hoogst ongebruikelijk om zo vroeg in de morgen een bericht te versturen. Dit gebeurt alleen bij dringende noodzaak.

De berichten worden verstuurd via een internetapplicatie van een extern bedrijf waarmee de politie MW-Brabant een contract heeft afgesloten. Toegang hiertoe is alleen mogelijk middels een speciale inlogprocedure. De politie houdt er rekening mee dat een nog onbekende persoon de beschikking heeft gekregen over de gegevens van de toegangsprocedure en daarmee vervolgens vanmorgen vroeg heeft ingelogd in het systeem. Hierna is vermoedelijk door die persoon aan een groep deelnemers, die eerder gisteravond twee berichten ontving over een vermist en verward persoon, het eerder bedoelde tekstbericht verstuurd, waarna hij / zij weer heeft uitgelogd.
Provincie:
Tag(s):