donderdag, 8. februari 2007 - 14:01

Sneeuwoverlast valt vooralsnog mee

Den Haag

In het grootste gedeelte van Nederland is het wit, waarbij op sommige plaatsen meer dan 8 centimeter sneeuw is gevallen. Het verkeer ondervond vanochtend weinig overlast van de sneeuw omdat het pas later in de ochtend echt begon te sneeuwen.

Aan het eind van de middag verwacht Rijkswaterstaat een puinhoop op de wegen door het weer. Zij adviseren mensen die niet de weg op hoeven thuis te blijven. Wanneer ze wel de auto instappen moeten ze hun snelheid aanpassen en rekening houden met langere reistijden.

EVO en TLN, de belangenorganisaties voor het wegtransport, hebben eveneens afgeraden niet te gaan inhalen waar het sneeuwt. Wanneer de risico’s te groot worden is het verstandig om een parkeerplaats op te zoeken tot het ergste weer voorbij is.

Op dit moment zet Rijkswaterstaat en gemeenten in Nederland sneeuwschuivers in om de rijbanen en fietspaden toegankelijk te houden.

ProRail en de NS hebben woensdagavond besloten om donderdag minder treinen in te zetten om de doorstroming op het spoor op gang te houden. Tot nu toe blijft de overlast op het spoor beperkt tot lichte vertragingen, dit meldt ProRail donderdagmiddag. De aangepaste dienstregeling blijft de rest van de dag van kracht, waardoor ook in de avondspits minder treinen rijden.

Treinreizigers moeten vooral op lijnen in en naar de Randstad waar normaal gesproken vier Intercity’s en/of vier Sprinters per uur rijden, rekening houden met minder reismogelijkheden per uur, extra overstappen en langere reistijden.

Een aantal scholen ging vandaag vroeger uit i.v.m de eerdere voorspellingen van het KNMI. In Uithoorn was dat niet het geval en stonden ouders hun kinderen masaal op te wachten met een slee.

De politie van Amsterdam-Amstelland ondervindt tot nu toe geen extra drukte door de sneeuwval. Hierdoor kon een agent tijd vrijmaken om de stoep voor het politiebureau schoon te vegen.
Provincie:
Tag(s):