dinsdag, 3. april 2007 - 15:40

Snelweg afgesloten na kettingbotsing

Eindhoven

Vijf personen zijn maandagavond gewond geraakt bij een grootschalige kettingbotsing op de snelweg A67 onder Eindhoven. Ter hoogte van knooppunt Leenderheide botsten even voor half acht een groot aantal voertuigen op elkaar. Onder meer een viertal buitenlandse vrachtwagencombinaties, een buitenlands bergingsvoertuig en een Nederlandse personenauto waren daarbij betrokken.

Twee Duitse vrachtwagenchauffeurs werden ter controle overgebracht naar een ziekenhuis. Zij hebben het ziekenhuis inmiddels alweer kunnen verlaten. In de Nederlandse personenauto zat een gezin uit Boxmeer. Een vrouw en twee van haar kinderen zijn met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Het ongeval kon gebeuren toen een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Duitse Schwerin niet op tijd remde voor de stilstaande voertuigen. Uit onderzoek is vast komen te staan dat het slachtoffer met 47 kilometer per uur op de staart van de file inreed. De voertuigen voor hem schoven daarop in elkaar, waardoor enkele inzittenden dus gewond raakten.

Als gevolg van het ongeval was de snelweg A67 ter hoogte van knooppunt Leenderheide ruim twee uur lang gestremd. Dit zorgde voor lange files. Het verkeer is ter plekke omgeleid via het onderliggende verkeersplein. egen de veroorzaker van het ongeval is door de politie proces verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):