donderdag, 5. april 2007 - 13:36

Sociale recherche Maastricht lost grote fraudezaak op

Maastricht

Een 52 jarige Maastrichtenaar werd afgelopen week aangehouden ter zake bijstandsfraude. Uit het onderzoek van de sociale recherche bleek dat de man gedurende 10 jaar samenwoonde met zijn ex-vrouw.De man kreeg samen met zijn zoon een uitkering van de gemeente Maastricht.

Uit een intensief onderzoek bleek dat zijn ex-echtgenote nooit bij hem was vertrokken en dat er gewoon sprake was van een gezin. De scheiding was in scène gezet om er financieel beter van te worden.

De ex-vrouw runde al meer dan 12 jaar een restaurant en later een pizzeria in Tongeren en had zelfs personeel in dienst. Na enkele jaren kocht zij als belegging een pand in Tongeren. In dit pand werden een aantal etages afzonderlijk verhuurd.

Daarnaast werkt zij part time in een wokrestaurant in Maastricht.
De vrouw kan als vermogend worden beschouwd.

De verdachte reed al jaren in een Belgische lease auto welke door de ex-vrouw werd betaald terwijl zij niet in het bezit van een rijbewijs.

Het gezin, vader moeder en zoon, ging regelmatig op vakantie en/of familiebezoek naar Hongkong.

Het totale inkomen, de uitkering en de inkomsten van de ex-vrouw, was meer dan driemaal modaal. Bovendien kreeg de verdachte ook nog huurtoeslag voor zijn flat.

Betrokkene kan rekenen op een terugvordering van dik € 95.000.
In samenwerking met de Belgische autoriteiten wordt overlegd om conservatoir beslag te leggen op de bezittingen van de ex-vrouw.

Er is tegen beide personen proces-verbaal opgemaakt ter zakje Valsheid in Geschriften. De uitkering is stopgezet.

Tijdens het onderzoek bleek dat er ook nog sprake is van identiteitsfraude, het paspoort en het identiteitsbewijs van de ex-vrouw is geknoeid. Via het Ministerie van Buitenlandse Zaken zal het consulaat in Hong Kong worden verzocht om een nader onderzoek ter plaatse.
Provincie:
Tag(s):