maandag, 14. mei 2007 - 15:03

SP en ROOD: 'Graaien op de Rijksuniversiteit'

Groningen

Wie op maandag het Academieplein bezocht, kon vreemde taferelen aanschouwen: mensen in toga's die geld van de Academie naar het Harmoniecomplex vervoeren. Het spektakel werd opgevoerd door de SP en haar jongerenorganisatie ROOD, die zo actievoerden tegen de voorgenomen salarisverhoging van het College van Bestuur van de RuG.
Donderdag werd bekend dat het universiteitsbestuur een salarisverhoging van 20 à 30% tegemoet kan zien.

'Deze enorme verhoging gaat in tegen de Balkenendenorm: de regel dat bestuurders in de semi-publieke sector niet meer mogen verdienen dan de minister-president. Maar dat de salarisverhoging met terugwerkende kracht ook voor afgelopen jaar geldt, dat is gewoon graaien,' aldus
SP-Tweede Kamerlid Rosita van Gijlswijk. Van Gijlswijk pleit ervoor de, nu nog vrijwillige, Balkenendenorm verplicht te stellen.

De actievoerders brachten het geld, dat overigens van chocolade was, richting de Letterenfaculteit. "Het is jammer dat we geen echt geld kunnen brengen, want Letteren kan die bonus beter gebruiken dan het bestuur," zegt van Gijlswijk. De Letterenfaculteit zit al een paar jaar in financiële moeilijkheden, wat in 2005 al een vacaturestop tot gevolg had.
Provincie:
Tag(s):