vrijdag, 9. maart 2007 - 10:13

SP feliciteert brandweer met overwinning

Rotterdam

Een grote bos bloemen voor de OR van de brandweer. Daarmee feliciteert de SP de Rotterdamse brandweer. Na een jarenlange strijd voor fatsoenlijke werktijden en loon naar werk, is het akkoord dat de vakbonden gisteren met de Vereniging Nederlandse Gemeenten afsloot met recht een overwinning te noemen.

De SP in Rotterdam heeft de brandweer zowel binnen als buiten de gemeenteraad altijd gesteund en is blij met het behaalde resultaat.

BrandweerautoDe brandweer krijgen met terugwerkende kracht de zes uur per week die ze te lang hebben gewerkt uitgekeerd. Bovendien is in het akkoord bereikt dat brandweerlieden niet langer dan 48 uur per week werken.

SP-fractievoorzitter Theo Cornelissen: 'Brandweermannen doen zwaar werk, hebben jarenlang te lange werkweken gemaakt en krijgen dat nu terecht gecompenseerd. De SP is al jaren van mening dat het verzet van brandweermannen en -vrouwen tegen veel te lange werkweken terecht is. Verplichte werkweken van 54 uur of erger horen nu gelukkig tot het verleden.'
Provincie:
Tag(s):