woensdag, 3. januari 2007 - 13:05

SP Terneuzen doet plakvoorstel

Sas van Gent

Naar aanleiding van het artikel in de Vliegende Hollander van 17 december 2006, waarin stond dat de SP Terneuzen naar de plakschool moet, doet de SP Terneuzen een plakvoorstel aan de politieke partijen in Zeeland.

“Wij roepen alle partijen op om voor de verkiezingen van 7 maart a.s. posters van maximaal A2 te gebruiken�.

Alle partijen die meedoen aan de verkiezingen krijgen deze week een brief in de bus, inclusief plaatjes van de verkiezingsborden (zie: http://terneuzen.sp.nl). Op deze plaatjes is te zien dat, als tien partijen op de borden willen plakken, de maximale grootte A2 is.

Ook is er een indeling gemaakt van de volgorde waar de partijen zich aan moeten houden. “Helemaal links de grootste partij, helemaal rechts de kleinste�, aldus de SP Terneuzen.

Voor aanvang van de landelijke verkiezingen van november hebben enkele partijen posters geplakt van het formaat A0. Op een van de plaatjes is te zien dat dit absoluut niet kan, aangezien twee A0-posters op één bord betekent dat andere partijen niet meer kunnen plakken. Frappant was dat de partijen met de grootste posters begonnen te klagen over het “overplakken� van posters, terwijl ze nota bene zelf alle ruimte innamen.

De SP Terneuzen hoopt dat, als iedereen zich netjes aan het voorstel houdt, alle partijen meer tijd overhouden om echt campagne te voeren in plaats van het telkens overplakken van elkaars posters.

De SP Terneuzen zal het plakvoorstel ook sturen naar de gemeente Terneuzen, met daarbij een verzoek de borden in de toekomst groter te maken.
Provincie:
Tag(s):