zondag, 10. juni 2007 - 21:05

'SP-wethouders doen verslag'

Groningen

Wat betekent het dat de SP Groningen mee-bestuurt? En wat maakt een wethouder zoal mee? De Groningse SP-wethouders Jannie Visscher en Peter Verschuren doen wekelijks verslag in de rubriek 'de week van de wethouder' op de website van de Groningse SP. Zij geven om beurten een beeld van hun werkzaamheden als. Deze week doet wethouder Visscher verslag van de heropening van de Martinitoren.

Jannie Visscher over de opening: “Zelf ben ik ook direct naar boven gegaan en het uitzicht door het gaas viel me erg mee! Leuk was om van boven naar het beach-volleybal op de Grote Markt te kijken. Ik vroeg aan mensen op de eerste trans wat ze liever hebben: gaas of een glazen afscherming. De meesten kiezen voor gaas: dan waait er nog wind om je hoofd! ‘Net als op de Eiffeltoren’ zei iemand.�

Voorlopig is alleen de Zuidkant van de eerste trans open maar nieuw is dat je nu in de ruimte kunt komen achter de wijzerplaten van de klok. Daarvandaan kun je alle vier windrichtingen op kijken. Volgens Visscher is de Stad nu weer compleet: “het Peerd van Ome Loeks terug voor het station en d’Olle Grieze weer open voor iedereen die niet opziet tegen een heleboel traptreden.� Volgende week is het de beurt aan wethouder Verschuren om verslag te doen in de ‘week van de wethouder’.
Provincie:
Tag(s):