maandag, 7. mei 2007 - 16:07

Space Expo Noordwijk is op zoek naar jonge astronauten

Noordwijk

Space Expo in Noordwijk is op zoek naar één jongen en één meisje die Nederland willen vertegenwoordigen tijdens de International Space Camp 2007 (ISC 2007) in Amerika. Op 17 mei aanstaande gaat Space Expo in Noordwijk op zoek naar ‘The Right Stuff’. Samen met zo’n 150 jongeren uit de hele wereld maak je actief kennis met het universum van de ruimtevaart.

Space Expo in Noordwijk is op zoek naar een jongen en een meisje tussen de 15 en 18 jaar die van zaterdag 21 juli tot en met vrijdag 27 juli aanstaande willen deelnemen aan International Space Camp in Huntsville Alabama. Kandidaten moeten de Engelse taal redelijk beheersen. Belangstelling voor techniek, wetenschap, ruimtevaart of journalistiek strekt tot aanbeveling.

Als lid van een internationale Space Shuttle bemanning ga je in verschillende simulatoren zo realistisch mogelijk een ruimtevlucht nabootsen. Je ervaart hoe astronauten leven en werken in de ruimte en het belang van goede ondersteuning vanuit het grondstation. In een Shuttle simulator maak je actief een lancering mee. Je leert op speelse wijze omgaan met ruimtelijke desoriëntatie. Onderwater maak je gesimuleerde ruimtewandelingen en merk je zelf hoe het is om in de ruimte je te verplaatsen.

Ook leer je lopen op de maan bij 1/6e van de aardse zwaarte-kracht. En mocht je Space Shuttle bij terugkeer op aarde onverhoopt een waterlanding moeten maken, dan ben je met een spetterende watersurvivaltraining hier helemaal op voorbreid!

Naast alle ‘spacethrills’ maak je natuurlijk ook kennis met de andere deelnemers uit meer dan 25 landen en hun culturen. De delegaties van jongeren komen vanuit de hele wereld. Deelnemen aan International Space Camp is dan ook een unieke ervaring. Deze ‘experience’ wordt aangeboden door het NIVR, TU-Delft en Space Expo. Ook NASA en Space Camp zijn belangrijke sponsoren.

Op hemelvaartsdag vindt vanaf 10.30 uur de selectie plaats in Space Expo in Noordwijk. In een laagdrempelige afvalrace worden de potentiële deelnemers getest op hun algemene kennis over ons land en zaken die te maken hebben met ruimtevaart. Kandidaten hoeven beslist geen ruimtespecialist te zijn om toch door de eerste selectie te komen.

De meisjes en jongens die door de eerste ronde zijn gekomen hebben ’s middags een tweede ronde in de vorm van een interview. Het meenemen van een cv strekt dan ook tot aanbeveling. Om 16.00 uur wordt bekend gemaakt welke jongen en welk meisje Nederland mag gaan vertegenwoordigen op ISC 2007. Ook zal dan de docent bekend worden gemaakt die het tweetal zal begeleiden op deze speciale ‘ruimtereis’.
Provincie:
Tag(s):