vrijdag, 14. december 2007 - 22:00

Speciale politiesite voor onderzoek schietpartij Hells Angels

Kampen

Sinds vorige week maakt Politie IJsselland, met de interactieve internetsite www.politieonderzoeken.nl, gebruik van een extra opsporingsmiddel bij het onderzoek naar de schietpartij bij het clubhuis van de Hells Angels aan de Loswal, op woensdagavond 14 februari 2007.

In nauw overleg met het Openbaar Ministerie wordt onderzoeksmateriaal zoals videobeelden, foto’s en de laatste - voor publicatie geschikte - onderzoeksinformatie op de site geplaatst. Hierop kan het publiek rechtstreeks naar de politie reageren met vragen over het onderzoek of suggesties aanreiken.

De informatie die het onderzoeksteam ontvangt wordt op de site geplaatst, al dan niet voorzien van een reactie. Door het publiek nauwer bij haar onderzoek te betrekken hoopt de politie dat zij ook doelgroepen bereikt die niet of nauwelijks gebruik maken van de openbare publiciteitsmedia, maar wel op het internet surfen (jongere doelgroepen).

Daarnaast is gebleken dat veel mensen niet de moeite nemen om de politie te bellen, maar dat ze wel bereid zijn met een e-mail te reageren. Ook wordt inzicht gegeven hoe een dergelijk onderzoek plaatsvindt en wat er allemaal bij komt kijken. Door de inhoud van de site actueel te houden zal de politie het publiek optimaal informeren en blijft de attentiewaarde gegarandeerd.

Politie IJsselland maakt met dit middel gebruik van de infrastructuur van het korps Utrecht, dat eind vorig als eerste regio in ons land, met een coldcase zaak, via de interactieve site www.politieonderzoeken.nl naar buiten trad. Dat leverde vele honderden reacties op waarmee het onderzoeksteam aan de slag ging.

Ook de eerder op deze site geplaatste IJssellandse onderzoeken na een verkrachting in Rheeze (2006) en de moord op een woonboot in Zwolle (2007) worden goed bezocht en leveren de nodige reacties op.

Het is de bedoeling dat bij voorkomende grote rechercheonderzoeken in IJsselland, van meet af aan, een interactieve site voor die betreffende zaak wordt gemaakt. Een plaats delict kan dan binnen enkele uren in beeld gebracht worden zodat het publiek zich een juiste voorstelling van zaken kan maken.
Provincie:
Tag(s):