dinsdag, 11. december 2007 - 20:29

Spectaculair lichtevent Heikesekerk

Tilburg

Op donderdag 13 december om 17.00 uur geeft wethouder Hans Janssen het startsein voor een lichtevent dat zich gaat afspelen op de Heikesekerk (Dionysius kerk). Vanaf deze avond zal de voorkant van de kerk tot en met 1 januari dagelijks tussen 17.00 en 23.00 uur in een prachtig lichtspel veranderen. Met behulp van enorme projecties, ontworpen door het
Tilburgse bedrijf L.A.D.D.S., verandert de kerk van het ene lichtsculptuur in het andere. Per uur worden zes verschillende projecties vertoont. De projecties spelen in op de architectuur van de kerk en verbeelden thema's als kerstwensen, winter, Tilburg en licht.

Dit jaar is niet alleen de Heuvel voorzien van een grote kerstboom, ook staat er een ter hoogte van de Heikesekerk / Oude Markt. De kerstboom bij de Heikesekerk krijgt bijzondere kerstversiering. Het gaat om sisal gevlochten kerstballen uit Rwanda. Hiermee willen de gemeente en de WereldWinkel aandacht vestigen op Rwanda en zijn producten en mensen.

De kerstballen komen van de organisatie Gahaya Links, een organisatie met alleen vrouwelijke leden en werknemers. Het zijn alleenstaande vrouwen, vrijwel allen slachtoffers van de genocide in Rwanda die via Gahaya Links weer kunnen voorzien in hun levensonderhoud. Na de opening van het lichtevent hangt wethouder Hans Janssen samen met de Nederlandse ambassadeur van Rwanda, Jean Pierre Bizimana, de laatste kerstballen in de boom.
Provincie:
Tag(s):