donderdag, 22. november 2007 - 17:19

Spectaculaire veilingstukken op benefietgala

Groningen

Spectaculaire veilingstukken op benefietgala Kindergeneeskunde UMCG Tijdens het jaarlijkse benefietgala van het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG zullen donderdag 22 november enkele spectaculaire veilingstukken geveild worden. Het gala met het thema “laat het zieke kind niet vallen� brengt geld bijeen ten bate van onderzoek naar ongeneeslijke kinderziektes.

Veilingmeester Jacques d’ Ancona zal tijdens het diner wederom proberen de stukken, die beschikbaar zijn gesteld door ondernemers, kunstenaars en bedrijven uit Noord-Nederland, voor een zo hoog mogelijke prijs te veilen. En dat alles natuurlijk voor het goede doel. Natuurlijk wordt geprobeerd om de recordopbrengst van vorig jaar (€135.000,-) te overtreffen.

Alle andere bekende Groningers en Nederlanders werken belangeloos mee aan het benefietgala. Zangeres Hind zorgt samen met onder andere zigeunerorkest Cserebogar voor de muzikale begeleiding van de avond.

De galagasten kunnen tijdens het diner bieden op diverse unieke veilingstukken. Zo worden er VIP-kaarten met ‘meet&greet’ voor voorstellingen van Youp van ’t Hek en Bert Visscher geveild, maar ook werken van verschillende kunstenaars, zoals Maya Wildevuur. Daarnaast kan geboden worden op diverse exclusieve sieraden en horloges en een diner bij restaurant De Pauw.

Eén veilingitem kan rekenen op de speciale aandacht van de zieke kinderen van het Beatrix Kinderziekenhuis. Galagasten kunnen bieden op ‘A beautiful day…in de lucht’, waarbij niet de gulle gever zelf, maar vier patiëntjes van het UMCG mee mogen met een vlucht van vliegclub Westerwolde, waarbij ze ook zelf mogen proberen het toestel te vliegen.

De opbrengst van de avond wordt besteed aan onderzoek van de onderafdeling Infectieziekten. De afdeling doet onderzoek naar de afweer van kinderen tegen infecties, en hoe deze afweer versterkt kan worden. Voor dat onderzoek is veel geld nodig.
Provincie:
Tag(s):