vrijdag, 12. januari 2007 - 14:30

Speeddaten in Euroborg

Groningen

Dinsdag 16 januari a.s. vormt de Euroborg het decor voor een speeddate tussen jongeren en werkgevers (sponsorbedrijven van FC Groningen). Het evenement is georganiseerd door de gemeente en provincie Groningen, FC Groningen, Hattrick´s Club en de ABN AMRO Businesscorner. Onder het mom “Scoor een hattrick� zullen een kleine honderd jongeren in korte gesprekken kennismaken met bijna 50 werkgevers met openstaande vacatures.

Wethouder Jaap Dijkstra van Economische Zaken van de gemeente Groningen geeft om 16.15 uur het startschot van het evenement. Aan het eind van de bijeenkomst (rond 18.30 uur) maakt gedeputeerde van Economische Zaken Hans Gerritsen bekend wat de resultaten zijn.

Speeddaten is dé kans voor ondernemers om in relatief korte tijd meerdere kandidaten voor vacatures te ontmoeten. Voor jongeren is het een uitgelezen kans om zichzelf op een andere manier dan met een brief en CV te presenteren aan werkgevers. De eerste persoonlijke indruk speelt dus een grote rol. Klikt het tussen beide partijen, dan kunnen de gesprekspartners besluiten om later een écht sollicitatiegesprek aan te gaan.

Vanwege de vergrijzing is het voor werkgevers steeds lastiger om aan jonge vakkrachten te komen. Met name in de technische sector lopen de tekorten sterk op. Nu de economie aantrekt, blijven vacatures steeds langer openstaan. Met de speeddate brengen de partijen op een laagdrempelige manier jonge werkzoekenden en ondernemers met elkaar in contact. FC Groningen levert vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid graag een bijdrage aan de speeddate.
Provincie:
Tag(s):