vrijdag, 16. maart 2007 - 13:06

'Spin zorgt voor woningbrand'

Houten

Een brand dinsdagmiddag 13 maart in een woning aan de Doddegras in Houten blijkt te zijn aangestoken. De 12-jarige zoon des huizes heeft toegegeven de brand te hebben veroorzaakt.

Dinsdag omstreeks 17.00 uur kreeg de politie een melding van de brand. De spouwmuur tussen twee woningen leek in brand te staan. Rook kwam onder het dak vandaan. De brandweer bluste de brand. Onderzoek naar de oorzaak van de brand leek te wijzen op bekabeling in de kruipruimte. De woningen liepen nauwelijks brandschade op, maar vooral waterschade en de bewoners konden terug naar huis.

Woensdagochtend omstreeks 05.30 uur werden de brandweer en politie gewaarschuwd omdat de brand opnieuw was opgelaaid. De brandweer had het vuur snel onder controle. Deze keer werd een spiritusgeur geconstateerd, wat duidde op vermoedelijke brandstichting. De politie stelde een onderzoek in. Uit verhoor van de 12-jarige jongen bleek dat hij de brand op zijn geweten had. Hij had een spin op de buitenmuur willen verdelgen met behulp van spiritus en lucifers. Omdat er geen sprake was van opzettelijke brandstichting, zal de zaak geen strafrechtelijk gevolg voor hem hebben.
Provincie:
Tag(s):