vrijdag, 21. december 2007 - 21:52

Spoedzorg huisartsenposten blijft jaar na jaar groeien.

Regio

De Centrale Huisartsendienst Drenthe is bezorgd over de snel stijgende vraag naar spoedeisende huisartsenzorg buiten de normale praktijktijden van de aangesloten huisartsen. De CHD verwacht over 2007 opnieuw een stevige stijging te noteren in de vraag naar spoedeisende huisartsenzorg en daarmee een nieuw record: rond de 120.000 consulten, visites en telefonische adviezen tegen ruim 110.000 in 2006.

Met nog een drukke feestperiode voor de boeg stond de teller op 1 december voor 2007 al op ongeveer hetzelfde aantal verrichtingen en contacten als over heel 2006. De verwachting is dat de vier huisartsenposten van de CHD in Emmen, Assen, Hoogeveen en Meppel, met kerst en oud- en nieuw nog voor de boeg, op 31 december uitkomen op ruim 120.000 contacten.

De Centrale Huisartsendienst vreest voor de komende kerstperiode grote drukte op de huisartsenposten, met als gevolg zowel telefonisch mogelijk wachttijden als ook in de wachtkamers, omdat bij de volgorde van behandeling op de huisartsenpost door de huisarts niet alleen wordt gekeken naar de tijd van de afspraak, maar ook naar de ernst van de aandoening of het letsel.

De huisarstendienst vraagt mensen daarom extra kritisch te zijn bij de beoordeling of ze wel of niet een beroep doen op de spoedeisende huisartsenzorg tijdens de feestdagen en er voor te zorgen dat ze voldoende medicijnen in huis hebben, zeker wanneer men permanente gebruiker is.
Provincie:
Tag(s):