zondag, 15. april 2007 - 15:05

Spookrijdende Bosschenaar 'vliegt' over Limburgse wegen

Kelpen-Oler

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.30 uur een 36-jarige man uit ’s-Hertogenbosch aangehouden voor het overschrijden van de maximum snelheid en gevaarlijk rijgedrag.

De man werd door een videosurveillanceteam gezien op de rijksweg N280 ter hoogte van Baexem en viel op doordat hij met hoge snelheid richting Weert reed. Op de Rijksweg-Noord werd hij geklokt met snelheden van respectievelijk 137 km/u en daarna 166 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan. Bij de oprit van de A2 reed de man bijna 200 km/u. Een volgteken van de politie werd door de Bosschenaar genegeerd. Hij stopte vervolgens op de rijbaan van de A2, keerde zijn voertuig om en reed als spookrijder verder. Een medeweggebruiker moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen.

De achtervolging duurde tot in Nederweert-Eind waar de verdachte binnen de bebouwde kom een snelheid haalde tussen 120 km/u en 140 km/u. Op de Ospelseweg kon de politie de man uiteindelijk aanhouden. De politie heeft de 36-jarige overgebracht naar het bureau in Weert. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De auto is in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):