zondag, 16. december 2007 - 15:06

Spookrijdende kerkganger

Waddinxveen

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft zondag 16 december 2007 een 32-jarige inwoner van Hoogvliet bekeurd voor het spookrijden op de rijksweg A12 ter hoogte van Zevenhuizen – Waddinxveen. De Verkeerspolitie stuurt ook een mededeling aan het CBR te Rijswijk, voor een nader onderzoek van de rijvaardigheid van de man.

De snelweg was tijdelijk afgesloten in verband met opruimwerkzaamheden van een ongeval eerder die ochtend. De rijbaan diende schoongemaakt te worden door een zogenaamde Zoab-cleaner, waarna weer gladheidbestrijding toegepast diende te worden. In verband hiermee was de gehele rijbaan gedurende 15 minuten afgesloten.

Op een gegeven moment kwamen diverse weggebruikers zich beklagen over de afsluiting omdat zij hierdoor niet op tijd zouden zijn voor de kerkdienst. In verband met de veiligheid van zowel de automobilisten en de wegwerkers kon hier geen andere oplossing voor worden gevonden. Hierop besloten verschillende automobilisten terug te rijden en te keren.

De man uit Hoogvliet kon met moeite worden staande gehouden en gebruikte tijdens de staandehouding termen die niet van een christelijke grondslag getuigden. De overige bestuurders zijn op kenteken bekeurd.
Provincie:
Tag(s):