woensdag, 14. maart 2007 - 17:32

Spooren nog vier maanden de cel in

Eindhoven

Oud-commercieel directeur van PSV Fons Spooren moet nog voor vier maanden de cel in. Dat bevestigde de Hoge Raad dinsdag, nadat Spooren in cassatie was gegaan tegen de vijftien maanden cel die hij kreeg omdat hij tussen het voorjaar van 2001 en het voorjaar van 2003 tegen betaling seks had met minderjarige jongens tussen de 12 en 16 jaar in het Eindhovense Anne Frankplantsoen dat bekend staat als ontmoetingsplek voor homosexuelen. Van de vijftien maanden waren er vijf voorwaardelijk.

Ook trachte het Openbaar Ministerie hem aan te klagen van poging tot zware mishandeling, omdat hij wist dat hij besmet was met het HIV virus.

Volgens het gerechtshof had Spooren nooit het oogmerk om zijn sekspartners letsel toe te brengen en daarom kon een poging tot zware mishandeling niet bewezen worden. Bovendien was het virusaandeel in het bloed van Spooren door medicijngebruik zo verlaagd, dat er geen aanmerkelijke kans was op het overdragen van het virus. Geen van de jongens die seks met Spooren heeft gehad, is besmet geraakt.
Provincie:
Tag(s):