maandag, 7. mei 2007 - 18:55

Spoorweg-museum ontvangt eervolle vermelding

Utrecht

Het spoorwegmuseum is Utrecht heeft tijdens het jaarlijkse European Museum Forum (EMF) een eervolle vermelding ontvangen. De prijs werd door directeur Paul van Vlijmen in Museo Arqueologico Provincial de Alicante in ontvangst genomen uit handen van Koninklijke Hoogheid Koningin Fabiola
, beschermvrouwe van het EMF.

De European Museum of the Year Award, dit jaar voor de 30e maal georganiseerd, vond plaats op 5 mei jl. in Alicante. De prijs werd uitgereikt tijdens een omvangrijke ceremonie waarbij meer dan 150 vertegenwoordigers van musea uit 28 landen aanwezig waren.

Het museum ontving de vermelding voor de vernieuwende manier van denken over de inrichting en collectie van musea. Volgens de jury is het museum met name succesvol in het laagdrempelig maken van de presentatie waardoor het voor een zeer brede groep bezoekers aantrekkelijk is. Daarnaast prijst de jury de mix van oude en nieuwe methodes én de hoge kwaliteit van de presentatie waardoor Het Spoorwegmuseum haar bezoekers een diverse en hoogwaardige beleving aanbiedt.

In 2005 ontving het museum de ToerNed Attractie Award voor de beste attractie van Nederland. Het museum is zeer verheugd met deze blijk van waardering van collega’s.
Provincie:
Tag(s):