dinsdag, 23. januari 2007 - 17:13

Spoorwegpolitie houdt 'krabgrage' vrouw aan

Rotterdam

De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft op dinsdag om 16.30 uur een 32-jarige vrouw aangehouden. De vrouw had een agent gekrabd, maar wilde geen bloed afstaan.

De agent spande een kort geding aan om de verdachte tot bloedafname te dwingen. De rechter stelde vandaag de agent in het gelijk. De verdachte stond gesignaleerd en werd op Utrecht Centraal Station aangehouden.

De agent, werkzaam bij de Spoorwegpolitie in Rotterdam, werd op zondag 14 januari 2007 gekrabd door een vrouw die overlast veroorzaakte op Rotterdam Centraal Station. De vrouw weigerde bloed af te staan om dit te laten testen op overdraagbare ziektes. De agent spande een kort geding aan en is vanmorgen door de rechter in het gelijk gesteld. Ook een beveiligingsmedewerker werd tijdens hetzelfde incident gekrabd. Hij spande eveneens een kort geding aan om de vrouw te dwingen tot bloedafname en is net als de agent in het gelijk gesteld door de rechter.

De vrouw heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en was na het incident op vrije voeten gesteld. Zij stond gesignaleerd om haar zo snel mogelijk te kunnen aanhouden.
Provincie:
Tag(s):