zondag, 8. april 2007 - 15:45

Sportformule Eindhoven start Ontbijtschool

Eindhoven

‘Een goed ontbijt en een leuke activiteit’, is in het kort de doelstelling van de Ontbijtschool. Een uniek initiatief van Sportformule Eindhoven, onderdeel van de gemeente. Basisschoolkinderen komen een uur eerder op school, maken zelf een voedzaam ontbijt klaar en doen een activiteit voordat ze de schoolbanken ingaan. Gezond en leuk!

Op 29 maart was de aftrap van het eerste proefproject. Op basisschool de Schelp waren kinderen en ouders aanwezig voor een gratis ontbijt en activiteit. Ook brede school De Zevensprong doet mee aan het project. Projectleider Paul Maas: “We starten met een proefproject omdat de Ontbijtschool helemaal nieuw is. Niet alleen voor scholen, maar ook voor ouders. Het idee dat kinderen in plaats van thuis op school ontbijten, is even wennen. Het levert echter veel voordelen op: kinderen met een goede, actieve start hebben bijvoorbeeld meer energie en een beter concentratievermogen.�

Zo wordt het brood gebakken door leerlingen van de ROC-opleiding Brood en Banket. Uit onderzoek blijkt dat kinderen in Nederland steeds vaker naar school gaan zonder te eten of met een ontbijt dat niet voedzaam genoeg is. Daarnaast doen veel kinderen te weinig aan lichaamsbeweging.
Provincie:
Tag(s):