zaterdag, 20. januari 2007 - 11:59

Sporthal Galecop tijdelijk gesloten

Nieuwegein

De storm van 18 januari heeft schade toegebracht aan het plafond van sporthal Galecop. Daarom is de hal de komende dagen gesloten. De verenigingen die gebruik maken van de sporthal zijn op de hoogte gebracht. De gemeente helpt de verenigingen te zoeken naar alternatieve locaties, maar dat levert helaas niet altijd resultaat op.

In de week van 22 januari wordt begonnen met het herstellen van de schade. Onduidelijk is nog wanneer de hal weer kan worden gebruikt.

Het dak van de hal heeft geen schade. De schade zit in de ophanging van het systeemplafond aan het dak. De schade is veroorzaakt door de beweging die het dak maakte onder invloed van de storm: het plafond is aan het dak opgehangen en beweegt dan dus iets mee.

De beweging die de dakconstructie bij sterke wind maakt, valt binnen de normen. Die beweging is dus toegestaan en levert geen gevaar op voor instorting van het dak. De ophanging van het plafond kon de beweging echter niet aan. De bouwer van de hal gaat aanpassingen aanbrengen om herhaling te voorkomen.
Provincie:
Tag(s):