maandag, 16. april 2007 - 20:44

Sporthallen gesloten wegens legionella

Coevorden

In de waterleidingen van sporthal Schoonoord en sporthal de Drostenhal in Coevorden is vrijdag legionella geconstateerd. Dit blijkt uit een reguliere controle op legionella die in opdracht van de gemeente Coevorden is uitgevoerd . Beide sporthallen blijven daardoor tot zeker dinsdag 24 april gesloten.

Hoewel de leidingen in beide sportaccommodaties technisch voldoen aan de wettelijke eisen ter voorkoming van legionella is de bacterie toch waargenomen.

Vrijdag zijn na overleg en in samenwerking met onderzoek- en adviesbureau Kalsbeek de verschillende installaties doorgespoeld. Dinsdag worden in beide sporthallen nieuwe watermonsters genomen, die op legionella worden onderzocht. De uitslag van deze watermonsters is niet eerder dan dinsdag 24 april beschikbaar. Dit betekent dat de sporthal in Schoonoord en de Drostenhal in Coevorden tot en met dinsdag 24 april zeker gesloten blijven.

Afhankelijk van de uitslag van de watermonsters wordt dan besloten of de voorzieningen weer in gebruik kunnen worden genomen.

De gemeente Coevorden heeft alle gebruikers van de sporthallen ingelicht. De gemeente Coevorden zoekt in overleg met de gebruikers naar tijdelijk vervangende sportruimte.
De GGD is ingelicht.

Het risico voor de volksgezondheid wordt door de GGD als zeer laag ingeschat.
Provincie:
Tag(s):