maandag, 17. december 2007 - 14:18

Sportpenningen uitgereikt aan sporters

Hoorn

Op zondag 16 december hebben diverse sporters, sportteams en een sportverslaggever sportpenningen en sportdraagmedailles ontvangen uit handen van wethouders Ronald Witteveen en Cilia van Weel. Dit gebeurde tijdens de Hoornse Sportverkiezing in Schouwburg het Park.

Peter Schouwink, Nederlands Kampioen Parcoursschieten 2006 en voorzitter van Schietsportvereniging De Vrijheid, werd onderscheiden met een zilveren sportpenning. Eelco Zeinstra, die met zijn team (voetbalvereniging Argon uit Mijdrecht) algeheel Nederlands Kampioen amateurvoetbal hoofdklasse 2006 – 2007 is geworden, kreeg de bronzen sportpenning overhandigd en het eerste herenteam van HCSV Zwaluwen ’30 is in het seizoen 2006-2007 kampioen geworden in de eerste klasse zaterdag. Met deze prestatie zijn ze gepromoveerd naar de hoofdklasse en kregen zij namens de gemeente Hoorn een sportdraagmedaille.

In het seizoen 2006 – 2007 is het eerste herenteam van Petanquevereniging De Bouledozers Nederlands Kampioen in de hoofdklasse geworden en gepromoveerd naar de ereklasse. Het team ontving een sportdraagmedaille.

Twee leden van atletiekvereniging Hollandia ontvingen een sportdraagmedaille: de heer Bouke Onstenk, hij is derde geworden bij het Nederlands Kampioenschap atletiek op de 800 meter en mevrouw Sonja Jaarsveld. Zij is tweede geworden bij het Nederlands Kampioenschap Duathlon op de korte en lange afstand.

Sportverslaggever van het Noordhollands Dagblad de heer Wim Kleine heeft gedurende 27 jaar verslag gelegd van sport in de regio. Hij ontving eveneens een sportdraagmedaille.
Provincie:
Tag(s):