vrijdag, 27. april 2007 - 20:07

Sportvissers betrapt op handel in vis

Scheveningen

De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft afgelopen woensdag in Scheveningen twee mannen aangehouden toen ze op heterdaad werden betrapt bij het afleveren van vis bij een bedrijfspand. Het bleek te gaan om twee sportvissers die met een hengel op zee in totaal 160 kg zeebaars hadden gevangen.

Het is verboden om vis te verhandelen indien de vis niet is gevangen met een geregistreerd vissersvaartuig, wat bij sportvissers het geval is. Ook bleek een deel van de vis niet aan de vereiste minimummaat te voldoen. De mannen hebben een proces-verbaal gekregen en de vis en hengels zijn in beslag genomen.

Uit nader onderzoek van de AID bleek dat in het bedrijfspand in de koeling nog twee partijen vis stonden. Het ging hier om een partij van 50 kg zeebaars en een partij tong die niet de vereiste minimum had. Ook deze twee partijen zijn in beslag genomen. Momenteel wordt de rol van de handelaar nog onderzocht. De in beslag genomen vis heeft een waarde van 1.400 euro.

De AID is dit jaar vanwege het mooie weer en de rustige zee eerder begonnen met het controleren van sportvissers. Het is door sportvissers niet toegestaan om vis te verkopen en in de handel te brengen. De AID heeft op verschillende plekken handelaren over dit verbod geïnformeerd, want ook de handelaar is in overtreding als hij de vis afneemt van een sportvisser.
Provincie:
Tag(s):