dinsdag, 15. mei 2007 - 11:09

Springer centraal op Parkendag 2007

Tilburg

In het Wilhelminapark zijn op Eerste Pinksterdag (27mei) diverse activiteiten in het kader van de landelijke Dag van het Park 2007. De ontwerper van dit park is de tuinarchitect en dendroloog (boomkundige) Leonard Springer (1855 - 1940). Springer kan beschouwd worden als een van de belangrijkste tuinarchitecten die ons land gekend heeft en geldt als nestor van de tuinarchitectuur in de twitnigste eeuw.

Hij ontwierp tal van parken, tuinen en begraafplaatsen waaronder het Amsterdamse Ooster- en Sarphatipark, de Oosterbegraafplaats, maar was ook betrokken bij veranderingen in de tuinaanleg van Paleis Noordeinde, Huis ten Bosch en Paleis Soestdijk.

De dag begint om 11.00 uur met een feestelijke lunch, verzorgd door beeldend en culinair kunstenaar Jan Hein van Melis. Met zijn befaamde 'mobiele gastronomie' staat hij garant voor heerlijkheden in een bijzondere setting. Omwonenden, de raad en diverse betrokkenen bij het park zijn hiervoor uitgenodigd. De gemeente hoopt met deze lunch de dialoog tussen politiek, cultuur en publiek te bevorderen.


Vanaf zonsondergang tot ongeveer 23.30 uur zijn filmpjes te zien die op parken geïnspireerd zijn. Ze zijn gemaakt door voornamelijk Tilburgse kunstenaars en cineasten zoals verenigd in 'Dikke Boost'.
Provincie:
Tag(s):