maandag, 12. februari 2007 - 10:22

Spyker F1 test met maar een wagen in Barcelona

Spyker F1 test deze week met één nieuwe wagen op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Het Nederlandse team testte vorige week in Silverstone ook al met één nieuwe wagen, die deels werd afgeschreven door Adrian Sutil. Deze week staat er waarschijnlijk daardoor maar één nieuwe F8-VII klaar voor Christijan Albers en Adrian Sutil.

Belangrijk voor het team is om veel kilometers te maken, vooral omdat dit de eerste serieuze test zal worden voor Spyker. De meeste andere teams hebben al twee of zelfs drie testweken achter de rug in onder andere Valencia en Jerez. Vanaf het Circuit de Catalunya houden wij onze bezoekers op de hoogte door middel van een live update van de test.

Toch nog een paar laatste ronden
17:05 - Nog vlak voor de klok van vijf besloten enkele teams toch nog een uiterst korte poging te wagen een snellere ronde neer te zetten. Voor de top van het klassement maakten deze ronden niet zoveel uit, maar verder achterin het veld wisten Jarno Trulli en Anthony Davidson daarmee toch nog een plekje te klimmen naar respectievelijk de zevende en zestiende plek. Maar daarmee lijkt er toch echt een stilte te vallen op het Circuit de Catalunya.

Dag in stijl afgesloten met rode vlag
16:58 - De eerste testdag in Barcelona is hoogstwaarschijnlijk ten einde, nu er vijf minuten voor het officiele einde van de test opnieuw met een rode vlag wordt gezwaaid. Deze keer is het de Toyota van Jarno Trulli of Montagny die heeft moeten parkeren vlak na bocht tien. Als dit inderdaad het einde is van de testdag, betekent dat dat Pedro de la Rosa vandaag het snelste is geweest in 1:22.634, met Robert Kubica en Fernando Alonso op plaats twee en drie.

De la Rosa is Kubica voorlopig een duizendste de baas
16:46 - Zojuist heeft Pedro de la Rosa in zijn McLaren de snelste tijd neergezet. Hij is echter maar een duizendste sneller dan de nummer twee Robert Kubica in zijn BMW Sauber. Fernando Alonso heeft zich ook voor het eerst laten zien in de top drie, hij neemt momenteel de derde plek in beslag. Kimi Raikkonen is mede daardoor ondertussen teruggevallen tot een zevende plaats. Er is nog een kwartier te rijden op de eerste testdag in Barcelona, en er maken op dit moment dertien wagens gebruik van de overgebleven tijd.

BMW Sauber veroorzaakt nieuwe stillegging
16:25 - Ditmaal is het een BMW Sauber die een rode vlag-situatie veroorzaakt, nog maar net nadat de wagens weer terug de baan op konden. Het is nog niet duidelijk of het de Pool Robert Kubica of de Duitser Timo Glock was die de motor van zijn BMW Sauber-wagen moest afzetten. Kubica heeft tussen de rode vlaggen door wel de snelste tijd laten noteren, en is de eerste die onder de 1 minuut 23 duikt.

Zoveelste rode vlag wappert
16:11 - Het is eventjes rustig geweest wat rode vlaggen betreft, maar nu is het dan toch weer raak. Er wordt met een rode vlag over het circuit in Barcelona gezwaait, wat voor de zesde keer betekent dat er niet meer gereden kan worden. Ditmaal betreft het opnieuw een Honda, en waarschijnlijk is het opnieuw Barichello die de ongelukkige is. Ondertussen heeft Alexander Wurz al een tijdje de snelste ronde gereden, met De la Rosa en Raikkonen als degenen die hem het beste kunnen bijbenen.

Zonnetje breekt weer door in Barcelona
15:03 - Na enkele natte uren is de zon weer doorgebroken op het Circuit de Catalunya. Momenteel maakt alleen David Coulthard daar gebruik van door zijn Red Bull Racing-wagen over de baan te sturen. Verder werd net bekend dat Scuderia Toro Rosso morgen zal gaan testen, met Vitantonio Liuzzi als coureur. Naar alle waarschijnlijkheid wordt morgen ook aan alle onzekerheid omtrent Toro Rosso's coureurs een einde gemaakt.

Eerste tijden in de regen worden gereden
14:09 - De eerste twee tijden in de regen zijn van Nico Rosberg en Giancarlo Fisichella. Respectievelijk rijden de twee coureurs een 1:39.643 en een 1:39.961. Opnieuw blijkt dat Williams een goede wagen heeft gebouwd tot nu toe, Rosberg is snel op een enigszins natte baan terwijl de snelste tijd van de dag nog steeds in handen is van teamgenoot Wurz; 1:23.037.

Rosberg eerste terug op de baan
14:03 - Nu de regen is veranderd in lichte miezer, is Nico Rosberg de eerste die weer op de baan verschijnt in zijn Williams. Ook Fisichelle rijdt zojuist het circuit op. Naar alle waarschijnlijkheid rijden alle coureurs voorlopig op intermediate-banden.

Teams blijven binnen in verband met regen
13:23 - Het is harder gaan regenen, wat ervoor heft gezorgd dat er momenteel niemand op de baan rijdt. Alle teams kiezen ervoor om tijdens de regenbui die hopelijk snel overdrijft het wat rustig aan te doen.

Christijan Albers test komende twee dagen
13:06 - Christijan Albers zal de komende twee dagen gaan testen voor het Nederlandse Spyker F1-team, dat wist de woordvoerster van het team aan F1Today.nl te melden. Dinsdag 13 februari en woensdag 14 februari neemt hij het stuurtje over van Adrian Sutil, die momenteel veel ronden rijdt maar nog niet erg snel is. Sutil heeft op dit moment 53 ronden gereden.

Christian Klien stopt in nieuwe bocht
12:22 - De onlangs aangepaste bocht op het circuit van Barcelona heeft zijn eerste slachtoffer gezien, nu Christian Klien zijn Honda heeft stilgezet. Het Honda-team heeft vandaag al enkele keren met pech langs de kant gestaan. De Oostenrijker heeft tot nu toe toch een zesde tijd neergezet, zijn teamgenoot Rubens Barichello is op de twaalfde plaats terug te vinden.

Lichte regen op Circuit de Catalunya
12:18 - Er vallen momenteel wat lichte regendruppels op het circuit in Barcelona. De regen is nog zo licht dat het geen serieuze effecten zal hebben, maar het voorspelt mogelijk hevigere regenbuien. Eerder werden al de tests in Valencia en Jerez ontregeld door regen, waarbij de test in Valencia zelfs een dag werd verlengd door verloren tijd.

Rode vlag legt test opnieuw stil
11:32 - Om half twaalf is de vierde rode clag-situatie van de dag alweer geteld. Ditmaal is het waarschijnlijk opnieuw een Honda, die van Rubens Barichello, die stil langs de baan staat. De oorzaak van de problemen bij de Braziliaan is nog onbekend. Momenteel heeft Pedro de la Rosa nog steeds de snelste tijd in handen en is Robert Kubica de top drie binnengereden, hij staat nu tussen de twee Williams-coureurs Rosberg en Wurz.

Adrian Sutil rijdt voorlopig laatste
10:48 - Alhoewel de testsessie natuurlijk pas twee uur onderweg is en er nog geen conclusies moeten worden getrokken, staat de Spyker van Adrian Sutil momenteel op de laatste plaats. Hij is na dertien ronden twee seconden langzamer dan welke andere coureur dan ook, en vier seconden langzamer dan Pedro de La Rosa in zijn McLaren, die de snelste tijd heeft.

Williams begint sterk
10:26 - Het Williams Formule 1-team is de testweek in Barcelona begonnen met een sterk eerste anderhalf uur. Voorlopig staan Nico Rosberg en Alexander Wurz van het team op de eerste twee plaatsen. De nieuwe Spyker heeft zijn eerste paar ronden erop zitten, Adrian Sutil rijdt in zijn Spyker momenteel in zijn negende rondje over het circuit van Catalunya.

Regen van rode vlaggen
09:58 - Nog voordat de coureurs serieuze tijden neer hebben kunnen zetten, is er opnieuw met een rode vlag over de baan in Barcelona gezwaaid. Ditmaal is het een Honda die is stilgevallen, nog onduidelijk wie het is en door welke oorzaken.

Twee keer technische problemen
09:49 - De eerste twee rode vlag-situaties in Barcelona blijken veroorzaakt te zijn door technische problemen. Eerst was het de motor van de Ferrari van Massa die uitviel, daarna was het de Spyker van Sutil die nog binnen het eerste half uur stilstond. Verder wordt net duidelijk dat Spyker maar met een wagen test dit weekend in plaats van twee, en dat Scuderia Toro Rosso momenteel aan hte opbouwen is, dus dat die deze week ook zullen gaan testen.

Testweek Barcelona van start
09:37 - In het bewolkte maar droge Barcelona is om negen uur de derde opeenvolgende gezamenlijke testweek in Spanje van start gegaan. Er zijn in het eerste half uur al twee rode vlag-situaties waargenomen, waarvan minstens een voor een Ferrari. Meer informatie volgt hopelijk snel...
Categorie:
Tag(s):