woensdag, 21. maart 2007 - 10:38

Spyker laat test lopen

Het team van Spyker zal niet aanwezig zijn bij de grote Formule 1-test op het circuit van Sepang die aankomende dinsdag begint. De Nederlandse renstal kiest er voor om in de fabriek te werken aan de aerodynamica. Geen kans dus voor de Maleisische testrijder van het team, Fairuz Fauzy, om zich te laten zien voor zijn fans.

De testcoureur weet ook niet of hij de vrijdag voor de Grand Prix van Maleisië ingezet gaat worden. Dat was oorspronkelijk wel het plan. Fauzy: “Het team heeft nog een paar kleine problemen met het budget. Het is dus nog niet zeker dat ik daar rij. Bij de test volgende week zal ik sowieso niet rijden, want daar doet het team niet aan mee. Ze zijn te druk bezig in de fabriek met werken aan aerodynamische verbeteringen.�

Naast de volledige Nederlandse renstal is er nog een opvallende afwezige bij de test op het circuit van Sepang. Wereldkampioen Fernando Alonso neemt in Woking in de fabriek van zijn werkgever McLaren plaats om nieuwe onderdelen te testen in de simulator. Voor de Engelse renstal zullen nu racecoureur Lewis Hamilton twee dagen en testcoureur Pedro de la Rosa één dag de testactiviteiten in Maleisië voor zich nemen.
Categorie:
Tag(s):