donderdag, 1. februari 2007 - 23:18

Spyker presenteert Giedo van der Garde als testcoureur

Spyker heeft vandaag bekend gemaakt dat het een contract heeft getekend met vier testcoureurs die het team het komend seizoen komen versterken. Het was al enigszins bekend dat Adrian Valles by Spyker zou tekenen, maar nu blijkt dat ook Giedo van der Garde, Fairuz Fauzy en Markus Winkelhock bij de Nederlandse renstal komen testen. Giedo van der Garde zegt 'echt heel erg blij' te zijn met zijn nieuwe contract.

Vooral de komst van de Nederlander Van der Garde is opmerkelijk, aangezien hij gisteren nog testte voor het team van Super Aguri. “Ik ben erg trots dat ik ben uitgekozen voor een Formule 1-carriére bij Spyker. Ik heb nog veel te leren, maar deze kans zal me alles geven wat ik nodig heb�, aldus de Nederlander, die gisteren vier ronden reed in een Super Aguri-wagen op het circuit van Valencia.

Giedo van der Garde zal één van de coureurs van het Nederlandse team zijn dat ook op vrijdag gaat testen, samen met Fairuz Fauzy. De komst van de Nederlander verklaart enigszins dat hij vandaag niet op het circuit in Valencia aanwezig was met de rest van het Super Aguri-team. “Gisteravond bleek dat ik er met Super Aguri niet uit zou komen, er waren wat problemen. En toen was Spyker er echt heel snel bij, vannacht nog hebben we alles geregeld�, zo vertelde hij BlikopNieuws.

“Het is nog niet bekend wanneer ik voor het eerst ga testen. Maandag sowieso eerst de presentatie, en dan gaan we kijken wanneer ik kan testen. Mijn contract heeft dezelfde voorwaarden als die bij Super Aguri, dus ik blijf gewoon derde rijder en ga vrijdags testen.� De Nederlander zei erg blij te zijn met zijn nieuwe contract, dat dankzij goede, al bestaande contacten bij Spyker tot stand kwam.

Het Super Aguri reageerde later op de avond verrast op de bekendmaking van Spyker. "We zijn verrast om vandaag het persbericht te lezen, aangezien we een contract met Giedo van der Garde hebben om bij het Super Aguri-team te rijden", aldus Wayne Humpreys, financieel officier bij het team. Als de situatie tot een conflict leidt zou de zaak naar de Formula One's Contract Recognition Board kunnen gaan.

De Maleisische Fauzy is minstens net zo blij als de Nederlander: “Sinds de eerste Formule 1-wedstrijd in Maleisië heb ik gedroomd van deze mogelijkheid. Ik ben dan ook erg blij om de ambities van mijn land de koningsklasse van de motorsport in te dragen.� Het was al min of meer uitgelekt dat de Spanjaard Adrian Valles bij het team had getekend. “Ik heb vorig jaar een goede test bij het team gehad en ben gelukkig dat het team me terug gevraagd heeft om een belangrijke rol te spelen als Spyker zijn ambitieuze plannen ontvouwt�, aldus Valles.

Teambaas Colin Kolles mocht nog meer jong bloed voorstellen, namelijk de Duitser Markus Winkelhock. “Ik heb erg veel plezier beleefd aan het werk dat ik het afgelopen jaar bij het team heb gedaan, en ben blij dat we het programma dit jaar kunnen voortzetten.�
Categorie:
Tag(s):