maandag, 5. februari 2007 - 14:06

SpykerF1 presenteert auto voor 2007

Het formule 1-team van Spyker heeft maandagmiddag op het circuit van Silverstone hun auto voor het komende seizoen gespresenteert. De auto, omgedoopt tot Spyker F8-V11, wordt aangedreven door een Ferrari-motor en is ontworpen door Jamer Key.

Eerste rijder Christijan Albers hoopt dit jaar enkele punten te scoren in het kampioenschap. "Ik ben graag bij dit team. Ik heb er veel plezier en heb erg genoten van verleden jaar. Ik was dan ook heel blij dat Spyker aan boord kwam. Iedereen kreeg daardoor de drang om te blijven en om hard te werken om het team beter te maken. We willen allemaal vooruit geraken en iedereen is daartoe erg gemotiveerd. We weten dat we dit jaar moeten gericht zijn op punten halen en om de wagen te verbeteren in de loop van het jaar. De komst van Mike Gascoyne en Ferrari als motorleverancier toont aan dat we het serieus menen", aldus de Nederlander.

Teambaas Colin Kolles gaat ervan uit dat het komende jaar veel voorderingen worden gemaakt binnen het team. "Het wás vorig jaar erg teleurstellend dat we in een heel seizoen geen punt hebben weten te scoren, maar als je kijkt naar de verbeteringen die we hebben meegemaakt hebben we het niet slecht gedaan. Dit jaar willen we punten gaan halen, maar we willen ze wel verdienen en niet bij toeval kunnen oprapen�, aldus Kolles. “Met mensen als Gascoyne in je team is het fantastisch dat je daarbij ook serieus over verbetering kan praten. Spyker rijdt mee om te winnen en Mike heeft in het verleden al bewezen dat hij de omslag kan maken bij een team."

Het team hoopt tijdens de Grote prijs van Turkije, op 26 augustus, hun B-specficatie van de auto te presenteren. Deze is volledig nieuw ontworpen en komt van de hand van topontwerper Mike Gascoyne.
Categorie:
Tag(s):