donderdag, 25. januari 2007 - 21:52

Staat krijgt ruim 1,4 miljoen euro terug van fraudeur

Den Haag

Een 66-jarige man moet ruim 1,4 miljoen euro terugbetalen aan de Staat wegens belastingfraude. Dit heeft de rechtbank in Den Haag bepaald.

De man werd op 17 oktober 2006 veroordeeld wegens belastingfraude, het vervalsen van facturen, het aannemen van steekpenningen van bedrijven in ruil voor opdrachten en het oplichten van twee werkgevers. De werkgevers betroffen twee ziekenhuizen. Hiervoor kreeg hij een gevangenisstraf van 2,5 jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Nu heeft de rechtbank bepaald dat hij het voordeel dat hij door de misdrijven heeft behaald, dient te betalen aan de Staat. De rechtbank heeft bij de bepaling van het bedrag aangesloten bij de berekening van het behaalde voordeel die de officier van justitie in november 2006 ten grondslag had gelegd aan de ontnemingsvordering.

Om het terug te betalen bedrag ook daadwerkelijk aan de Staat te laten toekomen heeft het Openbaar Ministerie al voor een bedrag van ruim € 200.000,-- beslag gelegd op de pensioenuitkeringen, een auto en de overwaarde van het huis van de man. In de strafzaak is overigens hoger beroep ingesteld.
Provincie:
Tag(s):