vrijdag, 13. april 2007 - 11:23

Stadsflora Groningen op TV

Groningen

De verrassende en gevarieerde flora en fauna in de stad Groningen staat op zaterdag 14 april centraal in het tweede deel van Natuur in de Stad. Dit is een zevendelige serie van de NCRV over bijzondere natuur in grote Nederlandse steden.

Gemeentelijk stadsecoloog Klaas van Nierop laat de bijzondere planten zien die groeien aan de randen van de stad. Ook wijst hij op de poelkikker, een inmiddels in heel Europa zeldzame kikkersoort die het in Groningen uitstekend doet. Hij legt uit dat de gemeente Groningen werkt aan behoud en herstel van natuur die van oudsher past bij de stad.

Plantenkenner Peter Bulk neemt de kijker mee op expeditie, onder meer langs de Noorderhaven waar de beschermde steenbreekvaren te zien is, naast andere planten zoals de wolfspoot en muursla. Ook is in het programma te zien hoe dierenexpert Jan Doevendans, samen met bewoners van de Oranjebuurt, gierzwaluwen ringt en nestkasten aanbrengt.

De opnames voor deze aflevering zijn gemaakt op een zonnige dag in september 2006 en tonen Groningen op zijn mooist. Stadsecologen Wout Veldstra en Klaas van Nierop hebben de producent van deze serie inhoudelijk geadviseerd. Naast de stadsnatuur van Groningen besteedt de NCRV in deze serie aandacht aan de natuur in onder meer Leiden, Rotterdam en Amsterdam.

Het programma Natuur in de stad is de komende weken op zaterdag te zien van 18.05 tot 18.30 uur op Nederland 2. De uitzending over de stadsnatuur van Groningen is op zaterdag 14 april.
Provincie:
Tag(s):