donderdag, 15. november 2007 - 19:42

Staking leerkrachten voortgezet onderwijs

Den Haag

De gezamenlijke onderwijsbonden hebben landelijk alle leden in het voortgezet onderwijs opgeroepen om in de week van 26 tot 30 november te gaan staken. Als een estafette zouden er op verschillende dagen werkonderbrekingen moeten plaatsvinden in iedere keer drie provincies, als reactie op de vastgelopen COA-onderhandelingen.

De acties zullen op maandag 27 november starten in Overijssel, Gelderland en Flevoland, op dinsdag gevolgd door door de drie zuidelijke provincies Limburg, Zeeland en Noord-Brabant.

Groningen, Friesland en Drenthe staken op donderdag 29 november en een dag later Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. Tevens vindt er die dag een manifestatie plaats in Utrecht.

"De starre houding van de werkgeversorganisatie VO-Raad om afspraken te maken over de werkdrukverlaging, een stevige stijging van salaris en verhoging van de eindejaarsuitkering maakt deze actie noodzakelijk.", aldus de bonden in een gezamenlijke verklaring. De werkgevers worden nog deze week op de hoogte gebracht van de acties.
Provincie:
Tag(s):