vrijdag, 12. januari 2007 - 14:17

Start aanleg fietstunnel bij Gieten

Gieten

Vanaf donderdag 18 januari 2007 is de Eexterweg in Gieten afgesloten voor alle verkeer richting de N34. Dan starten de werkzaamheden ten behoeve van de aanleg van een fietstunnel. In de toekomst hoeven fietsers de gevaarlijke oversteek over de drukke N34 niet meer te maken. Verkeer op de N34 moet rekening houden met overlast als gevolg van de werkzaamheden.

De aan te leggen fietstunnel komt op de plaats waar de Eexterweg nu aansluit op de provinciale weg. De werkzaamheden lopen vooruit op de komende reconstructie van de N34 en het gebied daaromheen. De oostbaan van de N34 tussen de verkeerslichten en de rotonde zal worden opgeheven. De westbaan wordt verbreed en als de tunnel klaar is, rijdt het verkeer in twee richtingen over deze baan. De landbouwweg aan de westkant van de N34 wordt omgebouwd tot fietspad.

Het verkeer op de N34 zal van tijd tot tijd hinder ondervinden van de werkzaamheden. Rondom het bouwterrein zullen hulpwegen worden aangebracht. Als eerste wordt het overdekte deel van de tunnel gemaakt onder de westbaan van de N34. Via een hulpweg wordt het verkeer ten oosten om de bouwkuip heen geleid. Op het moment dat dit deel van de tunnel klaar is wordt het verkeer weer over de westkant van de N34 geleid en kan de oostbaan worden afgebroken om daar het tunneldeel aan te leggen. Tot slot worden de tunneltoeritten gebouwd. Vlak voor de verkeerslichten (vanaf de rotonde gezien) zal het verkeer vanuit Emmen via een doorsteek in de middenberm naar de westbaan worden geleid.

De nieuwe fietstunnel zal naar verwachting voor de bouwvak van 2007 klaar zijn. Tegen die tijd zullen ook de werkzaamheden in de directe omgeving van de tunnel zijn afgerond. Informatie over de werkzaamheden aan de N34 en de aanleg van de fietstunnel is te vinden op www.n34.eu en op www.aaenhunze.nl
Provincie:
Tag(s):