woensdag, 14. november 2007 - 7:39

Start bouw Amsterdamse woningen

Amsterdam

Vandaag, woensdag 14 november geven stadsdeelvoorzitter Rob Post en wethouder Maarten van Poelgeest het officiële startsein voor de bouw van Centrum Amsterdam Noord (CAN). Dit gebeurt vanuit het stadsdeelhuis in Amsterdam-Noord. De CAN-partijen Stadsdeel Amsterdam-Noord en de gemeente Amsterdam (onder de naam Noordwaarts), CZAN Ontwikkeling CV, ING Real Estate Development en Ymere vieren de start bouw van CAN gezamenlijk.

Op drie locaties in CAN wordt gestart met bouwen: de toekomstige woonwijk Elzenhagen-Noord, het winkelcentrum Boven ’t Y en het gebied tussen het stadsdeelhuis en het winkelcentrum. Volgens Stadsdeelvoorzitter Rob Post behoort CAN tot de grootste bouwprojecten van de komende jaren in Amsterdam. Er worden zo’n 3000 nieuwe koop- en huurwoningen gebouwd, waarvan 30% in de sociale sector. Daarnaast komt er zo’n 30.000m2 aan nieuwe winkelruimte, 60.000m2 aan kantoorruimte en 70.000m² aan bedrijfsruimte.

Ook komen er veel sociale, culturele en sportieve voorzieningen in het centrum van Amsterdam-Noord. Het grootste deel van de woningen komt in de nieuwe woonwijken Elzenhagen-Noord en Elzenhagen-Zuid. Het aanbod is divers: eengezinswoningen met een tuin, diverse starterswoningen en appartementen. Het winkelcentrum Boven ’t Y wordt de komende jaren flink uitgebreid. Grote winkelketens zoals de Mediamarkt zullen zich hier vestigen.

Daarnaast is er ruimte voor kleinere speciaalzaken. Bovendien komen er parkeergarages, stadswoningen en appartementen. De eigenaren en ondernemers van winkelcentrum Boven ’t Y worden actief bij de uitbreiding en vernieuwing betrokken. Tenslotte is het stationsgebied onderdeel van CAN. Gelegen rondom het toekomstige metrostation Buikslotermeerplein is dit een ideale plek voor nieuwe kantoorgebouwen, woningen, scholen, sportaccommodaties, een theater en horeca.
Provincie:
Tag(s):