woensdag, 28. november 2007 - 9:39

Startsein voor bouw Natuur- en Milieueducatief Centrum

Hoogezand - Sappemeer

Vrijdag 30 november worden door loco-burgemeester Roelof Stäbler en wethouder Harry Struik de officiële handelingen verricht voor de start van de bouw van het Natuur- en Milieueducatief Centrum in het Gorechtpark.

Onderwijs en educatie, mens en dier, werken en leren, flora en fauna.
Met de bouw van het Natuur- en Milieueducatief centrum in het Gorecht Park worden diverse beleidsterreinen en leefgebieden bij elkaar gebracht.
Vorig jaar zomer gaf de gemeenteraad van de gemeente Hoogezand-Sappemeer groen licht voor het oprichten van een Stichting Natuur-en Milieueducatie HS. In deze stichting zijn de activiteiten van de Vereniging Kinderboerderij HS ondergebracht en de gemeentelijke dierenweides. Daarnaast kreeg de nieuwe Stichting de opdracht mee om vorm te geven aan natuur- en milieueducatie voor alle scholen in de gemeente. In het Gorechtpark worden nu al educatieve lessen verzorgd voor basisschoolgroepen.

Met de bouw van het Natuur- en Milieueducatief Centrum worden de mogelijkheden om hieraan op een goede manier invulling te geven behoorlijk vergroot. Op het terrein van het voormalig hertenkamp in het Gorechtpark wordt een gebouw gecreëerd van 14 bij 14 meter, waarin groepen van scholen kunnen worden ontvangen voor lessen in en rondom het gebouw. Het terrein rondom het gebouw zal worden ingericht als floragedeelte. Daarnaast zal het gebouw onderdak bieden aan de medewerkers van de kinderboerderij en het educatief centrum.

De bouw van het houten gebouw met een groen dak is voor Baanvak een werkleerproject. De eindverantwoordelijkheid ligt bij de aannemer, maar deelnemers doen met hun deelname aan de bouw werkervaring op in het kader van hun traject naar werk.
Provincie:
Tag(s):