zaterdag, 24. maart 2007 - 12:48

Stationsplein Meerssen op de schop

Meerssen

De gemeente Meerssen wil de omgeving van het NS-station Meerssen een facelift geven. De herinrichting van het Stationsplein is noodzakelijk door de komst van het nieuwe provinciale openbaar vervoersysteem van Veolia. Bij de nieuwe vorm van openbaar vervoer moeten bus en trein elkaar aanvullen. Het NS-station Meerssen is aangewezen als één van de knooppunten in Limburg. Het gebied Stationsplein-Stationstraat-Zuster Paladiaplantsoen moet daarop worden aangepast.

De NS is op eigen terrein gestart met de aanleg van een langparkeerplaats bij het Zuster Paladiaplantsoen. De nieuwe parkeerplaats is hoofdzakelijk bedoeld voor NS-reizigers en mensen die in het centrum van Meerssen werkzaam zijn. De nieuwe parkeervoorziening zal door een verbinding met het Zuster Paladiaplantsoen tevens extra parkeergelegenheid bieden aan de bewoners en bezoekers van het plantsoen. De nieuwe parkeerplaats omvat ongeveer 95 parkeerplaatsen. Zodra de langparkeervoorziening gereed is, komt de parkeermogelijkheid op het Stationsplein te vervallen.

Tevens zal de verkeerssituatie bij het kruispunt Stationstraat/Parallelweg worden hersteld. Dit houdt in dat het verkeer op de Stationstraat weer voorrang krijgt op het verkeer van de Parallelweg. De reconstructie zal waarschijnlijk in 2008 plaatsvinden. Daarnaast wil de gemeente woningen laten bouwen op de locatie van de voormalige timmerfabriek. De gesprekken hierover zijn nog niet afgerond, zo laat de gemeente weten. De bewoners zullen door de gemeente via informatiebijeenkomsten op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen rondom het stationsgebied.
Provincie:
Tag(s):