dinsdag, 18. december 2007 - 9:37

Steeds vaker naar Duitsland voor MRI scan

Amsterdam

Bijna driekwart van de Nederlanders wil een ‘total body scan’: een preventieve MRI-scan om eventuele ziekten in een vroeg stadium op te sporen. Ruim zestig procent vindt dat de verzekering voor de kosten daarvan zou moeten opdraaien. Dit blijkt uit een enquête onder 1.500 Nederlanders, uitgevoerd door Maurice de Hond voor het tijdschrift Santé. In Nederland is preventief scannen echter nog niet mogelijk; een total body scan in het buitenland wordt bovendien niet vergoed.

Nederlanders die een total body scan willen, moeten daarvoor uitwijken naar Duitsland en betalen daar € 1390,-. Prescan is een van de Nederlandse bedrijven die de scan in Duitsland uitvoert. Directeur Eddy van Heel: “Nederlanders zijn steeds meer bezig met hun gezondheid. Vijf jaar geleden vonden veel mensen een preventieve scan nog onzin. Nu wordt meer gekeken naar de mogelijkheden die preventief onderzoek biedt.� Dagelijks laten inmiddels zo’n 25 Nederlanders zichzelf in Duitsland doorlichten.

De uitkomsten van de enquête sluiten aan op de trend om meer verantwoordelijkheid voor de eigen gezondheid te nemen en liever te voorkomen dan te genezen.
Categorie:
Tag(s):